Bemutatkozás

 

Lipcsei Márta Borbála

pszichológus, anya-magzat kapcsolatanalitikus

Az anya-magzat kapcsolatanalízis módszerét az egyetem elvégzése után dr. Hidas György és Müller Zsófia kiképzőktől sajátítottam el. Közel 10 éve kísérek várandós kismamákat ezen a nagyon izgalmas úton.

Úgy gondolom, a várandósság a nő életében egy olyan időszak, amelynek élményei, érzelmei, azok lenyomatai örökké ott maradnak lelkében, de nemcsak az ő lelkében, hanem a születendő babája lelkében is. A várandós nőnek nemcsak a teste változik, hanem olyan pszichés folyamatok indulnak be, melyek megváltoztatják addigi életét, hiszen a nőből anya lesz. 

Nagyon sok kérdésre keressük ilyenkor a válaszokat.

Kinek a szíve dobban bennem? Ki ez a baba? Milyen anya leszek én? Készen állok az anyaságra? Jó anya leszek? Hogyan fog megváltozni az életem? Mi lesz a férjemmel/párommal? Ő készen áll? Mi lesz a karrieremmel? Milyen lesz a szülés?

A módszer segítségével a kismamák nemcsak saját magukat és érzéseiket ismerik meg jobban, hanem babájukat, annak jelzéseit, igényeit, vágyait, érzelmeit is. A kapcsolatukat már ebben a korai szakaszban is intenzívnek, bensőségesnek, stabillnak, valódinak élik meg.  Munkám során arra törekszem, hogy a kismamák minél kiegyensúlyozottabban, harmonikusabban éljék meg a várandósság időszakát, hiszen ez egy olyan szenzitív időszak, melyben nemcsak a babát várjuk és kapcsolódunk vele, hanem személyiségünk is fejlődik eközben. 

Ez egy igazán izgalmas utazás a lelkünk és gyermekünk lelke körül. 


Szívből ajánlom minden kismamának ezt a módszert.